User account menu

  • ورود
  • فارسی
  • English
  • German
  • Italian
خانه
تدارک کمونیستی

Main navigation

  • خانه
  • مقالات
  • یادداشتها
  • گفتارها
  • کنفرانسها

شما هم ربطی بین این دو موضوع می بینید؟

مسیر راهنما

  • خانه
  • شما هم ربطی بین این دو موضوع می بینید؟

 

1

21 فوریه سال جاری خبری منتشر شد که تقریبا در هیچ کدام از رسانه های جریان مسلط بازتابی نیافت. در آلمان روزنامۀ دی تسایت تنها رسانۀ معتبری بود که گزارش گونه ای در این مورد منتشر کرد. دی تسایت نوشت:

«اسرائیل اجازۀ حفاری برای نفت در جولان را صادر کرد

دولت اسرائیل اجازۀ حفاری برای یافتن چاه نفت در مناظق اشغالی جولان را بدون اعتنا به اعتراضات احتمالی بین المللی صادر کرد. بر اساس گزارش روزنامه های یدیوت آهارانوت و گلوبس به شرکت آمریکائی- اسرائیلی Genie جواز مربوطه داده شده است. کنسرن Genie گزارشهای مربوطه را تأئید کرده است.

بر اساس ارزیابی روزنامۀ گلوبس، حفاری های اسرائیل در مناطق اشغالی می توانند به اعتراضات جهانی منجر شوند، زیرا که جامعۀ جهانی جولان را به عنوان منطقه ای اشغالی و متعلق به سوریه می شناسد. بنا بر اظهار روزنامه یدیوت آهارانوت اسرائیل جستجوی نفت در منطقۀ جولان را پس از قرارداد اسلو در بیست سال قبل متوقف کرده بود.

در گذشته نیز تلاشهایی برای انجام حفاری در این منطقه صورت گرفته بود، که دولت از ترس وارد شدن به نزاع با سوریه از آن خودداری کرد. سوریه از سال 2011 درگیر یک جنگ داخلی است...

ریاست کنسرن نفتی Genie با افی ایتام، وزیر دست راستی سابق کابینه اسرائیل، است. روپرت مردوخ، غول رسانه ای از جمله سهامداران این شرکت است. دیک چینی جمهوریخواه، معاون سابق رئیس جمهور آمریکا (جورج بوش) یکی از مشاورین پروژه است. ...».

ارزیابی روزنامۀ گلوبس البته اساسا نادرست از آب درآمد. نه تنها اعتراضی در سطح بین المللی صورت نگرفت، بلکه حتی اصل خبر نیز لابلای اخبار "جنایتهای بشار اسد دیکتاتور" گم شد.

2

جان کری، وزیر امور خارجۀ آمریکا در تاریخ 30 اوت، شش ماه بعد از صدور اجازۀ حفر چاه نفت توسط اسرائیل در منطقۀ جولان، اسناد حملۀ شیمیائی دولت سوریه به شهروندان غیر نظامی را منتشر کرد. در این اسناد اطمینان داده شده است که بشار اسد مسئول حملۀ شیمیائی به حومۀ دمشق و به قتل رسیدن 1429 انسان بیگناه است. اسناد مربوطه را سازمانهای جاسوسی آمریکا و کشورهای متحد آن تهیه کرده اند.

آیا شما هم ربطی بین این دو موضوع می بینید؟ من که با کنار هم چیدن چنین گزارشاتی بیشتر از آن که جغرافیای منطقه و سنی و شیعه و علوی و سلفی و وهابی و یهودی به ذهنم خطور کنند، عبارات زیر مارکس به خاطرم می آیند. شما چه فکر میکنید؟

3

«فصلنامۀ ریویو می گوید "سرمایه ذاتا ترسو است و از تشنج و جدال فرار می کند". این درست است، اما تمام حقیقت نیست. سرمایه از غیبت سود یا از سود ناچیز وحشتی را دارد که طبیعت از خلاء. سود که مناسب باشد، شجاع می شود. با 10 درصد مطمئن می شود و می توان آن را همه جا به کار گرفت؛ با 20 درصد، سرزنده می شود؛ با 50 درصد، خوش بنیانه جسور می شود؛ برای 100 درصد تمام قوانین انسانی را زیر پا میگذارد؛ 300 درصد [که شد] دیگر جنایتی وجود ندارد که از آن رویگردان باشد، حتی اگر همراه با خطر رفتن بالای دار باشد. اگر قرار باشد تشنج و جدال سود بیاورند، با اشتیاق سراغ هر دو خواهد رفت. سند: قاچاق و تجارت برده.» (جلد 23 مجموعۀ آثار به زبان آلمانی، ص 788)

می شود اضافه کرد: سند: جنگ داخلی و لشگرکشی و قتل عام و جنگ جهانی و...

بهمن شفیق

9 شهریور 1392

31 اوت 2013

  • برای گذاشتن کامنت وارد شوید یا حساب کاربری ایجاد کنید

مقالات

  • واقعه نگاری یک جنبش حماسی-۲: گزارشی از قیام خیابان علیه جنگ امپریالیستی-صهیونیستی
  • همه قدرت به خیابان – نقدها و اظهار نظرهایی درباره نامه سرگشاده
  • عراق در گذار به آینده ای متلاطم
  • جنگ، دولت و خیابان: گفت و گویی بر سر راه‌حل‌ها
  • همه قدرت به خیابان: نامه سرگشاده به آیت‌الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای
  • واقعه‌نگاری یک جنبش حماسی - ۱: گزارشی از قیام خیابان علیه جنگ امپریالیستی-صهیونیستی
  • ئاش به‌­تال
  • یادداشتهای جنگ – ۱: از قدرت نرم به قدرت سخت
تمام مقالات...

یادداشتها

  • سیران عربی: تناقضی ناسیونالیستی یا بازتاب دگردیسی آرمان های بورژوازی کرد؟
  • گفتند ایران باید بترسد، ولی حوثی‌ها نترسیدند!
  • جدال با نشانه‌ها یا با ریشه ها؟ در حاشیه گفتگوی راغفر و علیزاده
  • ژو رونگ جی، لیبرال‌ساز «با ویژگی‌های چینی» درگذشت
  • چینی ها رویای آمریکایی را به خاک سپردند
  • سئوتا، اسرائیل یا فقدان کمونیسم؟
  • فاریاب، کارگران، خیابان
  • نظام جدید تامین اجتماعی
تمام یادداشتها...

کنفرانسها

  • اهداف، ساختار و موازین سازمان تدارک کمونیستی
  • خطر فاجعه در حال وقوع و برنامه انتقالی برای مقابله با آن
  • قطعنامه درباره ائتلافهای نوین طبقاتی
  • اطلاعیه پایانی کنفرانس فوق‌العاده سازمان تدارک کمونیستی
  • گزارش به کنفرانس سوم: تنگنای مسکن
  • گزارش به کنفرانس سوم: درباره معضل مهاجرین و موضع کمونیستی، یک ارزیابی مقدماتی
  • دستمزد و قانون کار و مبارزات کارگران – گزارش به کنفرانس سوم سازمان تدارک کمونیستی
  • گزارشی از کنفرانس سوم سازمان تدارک کمونیستی
تمام مطالب کنفرانسها...